Bársonyos csirke, gombával



Hozzávalók: 2 db kicsontozott csirkemell (egyforma kockára vágva), 3 kávéskanál kukoricakeményítő (vagy liszt), 1 ek. szójamártás, 1 késhegynyi bors, 4 ek. olaj, 1 gombakonzerv, 1 kávéskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 2 kávéskanál őrölt gyömbér
Elkészítés: A csirkedarabokat, lisztet, szójamártást keverjük össze egy evőkanál olajjal és borssal. 10 percig hagyjuk állni. Közben szűrjük le a gombát, úgy hogy 1/2 dl levet tegyünk félre. A levet sózzuk meg. Az olajban pároljuk meg - ne tovább, mint 1-2 percig- a csirkedarabokat, fokhagymát, gyömbért, nagyon vigyázva, hogy meg ne égjen, állandóan keverjük. Adjuk hozzá a gombát, valamint a gombalevet és további 5 percig főzzük, nagyon vigyázva, nehogy túlfőzzük, és a gomba megpuhuljon.