Hozzávalók: 2 db kicsontozott
csirkemell (egyforma kockára vágva), 3 kávéskanál kukoricakeményítő (vagy
liszt), 1 ek. szójamártás, 1 késhegynyi bors, 4 ek. olaj, 1 gombakonzerv, 1
kávéskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 2 kávéskanál őrölt gyömbér
Elkészítés: A csirkedarabokat, lisztet,
szójamártást keverjük össze egy evőkanál olajjal és borssal. 10 percig hagyjuk
állni. Közben szűrjük le a gombát, úgy hogy 1/2 dl levet tegyünk félre. A levet
sózzuk meg. Az olajban pároljuk meg - ne tovább, mint 1-2 percig- a
csirkedarabokat, fokhagymát, gyömbért, nagyon vigyázva, hogy meg ne égjen,
állandóan keverjük. Adjuk hozzá a gombát, valamint a gombalevet és további 5
percig főzzük, nagyon vigyázva, nehogy túlfőzzük, és a gomba megpuhuljon.