Hozzávalók: 6 db keménytojás,
meghámozva, bevagdalva, 12 szárított csili kimagozva és beáztatva, 1 nagy
hagyma, 1 kávéskanál belacan, 3 evőkanál víz, 1 kávéskanál tamarindpép. 1/2
csésze víz, 1 evőkanál cukor, só, 1 nagy hagyma karikákra vágva, 2 evőkanál
olaj
Kókuszmorzsához: 200
kókuszreszelék
1 csésze víz
1. Készítsünk kókusztejet, majd
ezt lassú tűzön pároljuk addig, amíg a folyadék elpárolog és megjelenik az
olaj. Amikor a kókuszmorzsa aranybarna, vegyük ki a serpenyőből. Egy nappal
előre is elkészíthető és légmentesen elzárva tartható.
2. A tamarindpépet keverjük el a
fél csésze vízben, nyomkodjuk ki és szűrjük át.
3. A robotgéppel daráljuk át a
csilit, hagymát, belacant és vizet, majd süssük az olajon, amíg megjelenik az
olaj a felszínén.
4. Adjuk hozzá a tamarindlét, a
cukrot, sót és keverjük össze.
5. Tegyük hozzá a tojást, fedjük
le és pároljuk lassan 15 percig. (Ezalatt olajban megsüthetjük a karikára
vágott hagymát.) Mielőtt a tűzről levesszük, adjuk hozzá a kókuszmorzsát és a
hagymakarikákat és keverjük jól össze.