Ünnepi alkalmakra, mint a Hari
Raya, készítik.
A szotóhoz: 1 csirke, 1,2 liter
víz, 1 citrom lehámozott héja, 1 csésze első kókusztej, 6 gerezd fokhagyma, 6
kis hagyma, mozsárban a fokhagymával összetörve, 1 kávéskanál ánizsmag, 1
kávéskanál koriandermag, 1 kávéskanál köménymag, 1 darabka fahéjkéreg
Melléje: 1 csomag tojásosmetélt,
előfőzve, 50 dkg leforrázott szójacsira, 2 evőkanál gyufaszálpaprika, 4
evőkanál sűrű szójaszósz, 10 kis vöröshagyma, felkarikázva és megsütve,
újhagyma szára
1. Törjük és keverjük össze az
ánizst, koriandert, köménymagot és fahéjat a robotgépben.
2. Főzzük a csirkét a vízben a
fűszerekkel, hagymával, fokhagymával és citromhéjjal puhára.
3. Vágjuk fel kis darabokra.
4. A gyufaszálpaprikát törjük meg
mozsárban és keverjük hozzá a szójaszószt.
Tálalás: Adagoljuk a tálakba
először a tésztát, majd a szójacsírát, arra a csirkedarabokat és végül a
levest. Díszítsük a sült hagymakarikákkal, az apróra vágott újhagymával és
végül tegyünk a tetejére egy kanálkával a csilimártásból.
A változatosság kedvéért tehetünk
bele főtt fürjtojást is.
A szotó marhahúsból is
elkészíthető.
Ha előételnek adjuk, rendezzük el
egy tálcán a hozzávalókat és adjuk mellé tálban a levest.