Japán csirkerecept főzve, nem
sütve.
Hozzávalók: 3 evőkanál szezámmag,
2 nagy gerezd zúzott fokhagyma, 1/2 szárított pirospaprika magok nélkül, 1
teáskanál friss gyömbér, 1/4 csésze szaké, vagy sherry, 1/3 csésze szójaszósz,
1/4 csésze méz, 2 kifilézett, bőrtelenített csirkemell, 1 zöldpaprika csíkokra
vágva, 1 evőkanál olaj, 6 vékony citromszelet magok nélkül, 2 csésze, forró
főtt rizs
Elkészítése: Egy serpenyőben
pirítsuk meg a szezámmagokat (kb. 5 perc), majd keverjük össze a gyömbérrel,
pirospaprikával és a fokhagymával. Adjuk hozzá a szójaszószt és a mézet. Az így
készített keverékkel fedjük be a csirkemellet és egy üvegtálba így pácoljuk
őket legalább 4 órán át. Pácolás után tegyük 160 fokos sütőbe 15 percre, majd
fordítsuk meg a melleket, és további 10 percig pároljuk tovább. Addig hagyjuk a
sütőben, míg finom ropós nem lesz.
Közben puhára pároljuk a zöldpaprikát, és a citromszeletekkel váltakozva
kidíszítünk vele egy tálat, közepére helyezzük a ropogós csirkehúst. Főtt
rizzsel tálaljuk.