Zöldséges, rizses csirke



Hozzávalók: 1 nagyobb csirke, 0,8 dl szójaszósz, 2 evőkanál cukor, 4 evőkanál olaj, 20 dkg mosott, felszeletelt gomba, 1 fej hagyma (szeletelve), 1,5 dl csirkehúsleves, 25 dkg főtt vagy konzerv zöldborsó, 6 tojás felverve, 20 dkg főtt rizs
A csirke bőrét húzzuk le, csontozzuk ki és vágjuk apró darabokra. A szójaszószból és cukorból készítsünk páclevet és pácoljuk benne a húst 30 percig.
Forró olajban pároljuk meg a csirkedarabokat 5-6 percig, adjuk hozzá a gombát, hagymát és pároljuk további 2-3 percig.
Öntsük rá a levest, zöldborsót, és a maradék páclevet. Takaréklángon főzzük még 2 percig. Végül öntsük rá a tojást és kavarjuk, amíg lágy rántotta kinézete lesz. A rizst osszuk szét 4 tálkába, tetejére öntsük a csirkés zöldséget és tálaljuk.