Hozzávalók: 1 nagyobb csirke, 0,8
dl szójaszósz, 2 evőkanál cukor, 4 evőkanál olaj, 20 dkg mosott, felszeletelt
gomba, 1 fej hagyma (szeletelve), 1,5 dl csirkehúsleves, 25 dkg főtt vagy
konzerv zöldborsó, 6 tojás felverve, 20 dkg főtt rizs
A csirke bőrét húzzuk le,
csontozzuk ki és vágjuk apró darabokra. A szójaszószból és cukorból készítsünk
páclevet és pácoljuk benne a húst 30 percig. Forró olajban pároljuk meg a
csirkedarabokat 5-6 percig, adjuk hozzá a gombát, hagymát és pároljuk további
2-3 percig.
Öntsük rá a levest, zöldborsót,
és a maradék páclevet. Takaréklángon főzzük még 2 percig. Végül öntsük rá a
tojást és kavarjuk, amíg lágy rántotta kinézete lesz. A rizst osszuk szét 4
tálkába, tetejére öntsük a csirkés zöldséget és tálaljuk.