Maláj sült rizs



20 dkg szárított apróhal (ikan bilisz), 10 szárított aprórák, 2 friss csili összetörve, 10 kis hagyma felszeletelve, 2 csésze főtt rizs, 5 zöldbab apróra vágva, 2 tojás, só és szójaszósz
1. Süssük ropogósra a halacskákat és tegyük félre.
2. Áztassuk be és törjük össze az aprórákot.
3. 2 evőkanál olajban süssük át a hagymát, amikor illatozni kezd, adjuk hozzá a rákot, majd a csilit.
4. Amikor megjelenik az olaj a tetején, tegyük bele a zöldbabot, és jól pároljuk át.
5. Keverjük bele a rizst, és jól süssük át.
6. Közepében készítsünk mélyedést, öntsünk bele egy kis olajat és üssük bele a tojást. Öntsünk rá egy kis szójaszószt.
7. Amikor a tojás kezd megszilárdulni, keverjük el a rizzsel. Ízesítsük szójaszósszal és sóval.
8. Díszítsük a sült apróhallal.