Hozzávalók: 60 dkg marhahús, 1
csésze víz, 1/2 csésze olaj, 30 dkg krumpli, 5 evőkanál húshoz való karipor, 6
salotthagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 cm gyömbér, 4 csésze kókusztej, 3 cm
fahéjkéreg, 2 szegfűszeg, 1 csillagánizs. 2,5 dkg kókuszreszelék, megpirítva és
mozsárban megtörve, só
1. Vágjuk fel a húst falatnyi
kockákra.
2. Keverjük össze a kariport
annyi vízzel, hogy pépet kapjunk
3. Törjük össze a hagymát,
gyömbért, fokhagymát.
4. Süssük meg ezeket forró
olajban, amíg illatozni kezdenek. Öntsük rá a kari-pépet és süssük, amíg ez is
illatozik.
5. Tegyük bele a húst egy kis
vízzel.
6. Adjuk hozzá a megpirított
kókuszreszeléket, csillagánizst, szegfűszeget és fahéjat.
7. Keverjük el, majd tegyük bele
a kókusztejet, a felvágott krumplit és a sót.
8. Pároljuk puhára.