Hozzávalók: 60 dkg marhahús, 20
szárított csili, 1 fej fokhagyma, 10 salotthagyma, 5 cm gyömbér, 3 evőkanál
ecet. 1/4 csésze sűrű szójaszósz, 1 kávéskanál cukor, só, 1/2 csésze Olajban
süssünk: 4 salotthagymát (felszeletelve), 5 gerezd fokhagymát (felszeletelve),
3 cm fahéjkérget
1. Vágjuk fel a húst és főzzük
puhára vízben. Vegyük ki, csöpögtessük le és a vizet is tegyük félre.
2. Daráljuk össze a csilit,
fokhagymát, salotthagymát, gyömbért és cukrot.
3. Süssük olajban az említett
hozzávalókat, amíg illatozni kezdenek, keverjük bele a szójaszószt, majd tegyük
bele a húst és süssük át.
5. Öntsük rá a vizet, amiben a
hús főtt, az ecetet és az átsütött salotthagymát, fokhagymát és fahéjkérget és
pároljuk lassú tűzön.
6. Amikor már majdnem minden víz
elpárolgott, sózzuk meg és süssük egész szárazra.