Murtabak (reggelire, délutánra)



Készitsünk roti csanájt. A következő tölteléket hajtogassuk bele és süssük meg, mint a rotit a forró lapon vagy serpenyőben:
Töltelék (4-5 lepényhez): 30 dkg darált hús, 2 nagy hagyma nagy szeletekre vágva, 1 szál zeller apróra vágva, 4 zöld csili kimagozva és vékonyan felszeletelve, 1 evőkanál húshoz való karipor. 1 kávéskanál csilipor, 1/2 kávéskanál kurkuma, 1 kávéskanál garam maszala, 1/4 kávéskanál frissen őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, összezúzva, 1 cm gyömbér, 1/2 csésze víz, 3 evőkanál gi, 4 tojás felverve, só
1. 2 evőkanál giben süssük illatosra a fokhagymát és gyömbért.
2. Keverjük el kis vizzel a kariport, csiliport, kurkumát, borsot és garam maszalát és a keveréket is süssük át 3 percig. Tegyük hozzá a húst és sót, kis vizet és pároljuk lefedve.
3. Amikor a hús megsült, adjuk hozzá a hagymát és csilit. Lassan pároljuk, amíg száraz lesz a keverék.
4. Verjük fel a tojást a sóval és borssal, keverjük bele a zellert és a húst.
5. Töltsük meg a rotikat.